Kolajen Işıltınızı Artıracak Besin Kaynakları
19-11-2024
16:11

Cilt elastikiyetinden dolgun saçlara, sindirim sağlığından doku esnekliğine kadar her alanda önemli destekçilerinizden kolajen takviyenizi, doğru besin ve besin değerleriyle daha da etkin hale getirmeniz mümkün…
Giriş
Yunanca “Kolla” ve “Gellao” ifadelerinden türeyen kolajen, kelimenin tam anlamıyla vücudu bir arada tutan ‘tutkalı üreten’ proteindir. Doğal olarak bedenin toplam proteininin üçte birini oluşturan bu değerli protein, hem bütünsel sağlığımızda hem de güzellik ışıltımızda hayati bir rol oynar.
Öte yandan, yaşam yolculuğumuzda attığımız her adım, doğal kolajen üretimimizin azalması anlamına geliyor. Neyse ki artık bu bir sorun değil; çünkü VERISOL® marka hidrolize kolajen peptitlerini merkezine alan COllAGEN UP ürünlerimiz, yolculuğunuzu yaş tanımaz bir zindelikle deneyimlemeniz için yanınızda.
Bu yazımızda, kolajen takviyelerinin dönüştürücü gücünden optimum seviyede faydalanmanıza yardımcı olacak besin ve besin değerlerinden söz ediyoruz.
Önde Gelen Kolajen Katalizörleri
C Vitamini: C vitamini sadece serbest radikal hasarına karşı koruma sağlayan bir antioksidan değil, aynı zamanda özellikle yaş almayla birlikte gözle görülür şekilde azalan Tip I ve Tip III kolajenin biyosentezi için olmazsa olmazdır. Ayrıca, Duke Üniversitesi'nin günümüz araştırmalarına esas alınan bir çalışmasına göre, prolin ve lizin adı verilen amino asitleri kolajene dönüştürmeye yardımcı olarak kolajen mRNA’sını stabilize eder. Bu da kolajen sentezini ve yaşla birlikte doğal olarak azalan fibroblastların (kolajen ve elastin üreten bağ doku hücreleri) çoğalma oranını artırır.
Vücudunuzda takviyeniz desteğiyle yeni kolajen üretimini ve sentezini desteklemek adına alabileceğiniz besinler arasında, yeşil yapraklı bitkiler (ki bunlar içerdikleri sülfür sayesinde C vitamininin etkinliğini pekiştirir), turunçgiller, çilek ve böğürtlen gibi kırmızı meyveler, kivi, mango, ananas ve biberi sayabiliriz.
Çinko: Çinko, kolajen üretimi için bir astar görevi görerek kolajen sentezini destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik hücrelerine kolajen üretmesi için sinyal göndererek cilt yaralanmalarının iyileşmesine yardımcı olur.
Yeterli çinko alımını sağlamak için diyetinize yağsız etler, kuruyemişler, tohumlar, kabuklu deniz ürünleri, baklagiller ve soya ürünleri gibi yiyecekleri dahil edebilirsiniz.
Bakır: Bakır, kolajenin çapraz bağlanmasını destekleyen, kolajen liflerinin gücünü ve elastikiyetini artıran bir diğer temel mineraldir. Ayrıca bağışıklık sistemini destekleyerek kırmızı kan hücrelerinin üretimini kolaylaştırır.
Bakır alımınızı artırmak için organ etleri, kuruyemişler ve tohumlar (kaju fıstığı, ayçiçeği çekirdeği, susam çekirdeği gibi), mantar ve bitter çikolata gibi yiyecekleri eklemeyi düşünebilirsiniz.
Amino Asitler: Kolajen sentezi için en önemli amino asitler, prolin, glisin ve lisindir. Sonuçta kolajen de bir proteindir ve aminoasitlere parçalanır. Prolin, glisin ve lisin içeren ürünler tüketmek, kolajen emilimine ek olarak vücudun genel protein üretimine de destek olur.
Bu üç değerli amino asidi beslenmenize katmak adına yumurta beyazı, süt ürünleri, yağsız et, ton balığı ve somon gibi omega-3 oranı yüksek balıklar, kemik suyu, kümes hayvanları ve jelatin gibi hayvansal ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bitkisel gıdalar arasında ise tam tahıllar ve baklagiller, tofu, tempeh, kinoa, badem ve ceviz gibi kuruyemişler, deniz yosunu, sarımsak ve omega zengini avokado sayılabilir.
Sindirim Destekçileri: Kolajen peptitleri kana karışmadan önce, gastrointestinal sistemimizde daha küçük peptitlere ve amino asitlere ayrışır. Bu da kolajenin biyoyararlanımının artmasına vesile olur. Dolayısıyla sağlıklı bir gastrointestinal sistem, kolajen takviyesinden optimum fayda almak ve sağlıklı kolajen stabilitesini sağlamak için gereklidir. Bu sistemi güçlendiren önemli elementlerin başında ise probiyotikler, prebiyotikler (probiyotiklerin beslenmesine yardımcı olan, lifli besin değerleri) ve sindirim enzimleri (digestive enzymes) gelir.
Yoğurt, kefir, lahana turşusu, kimchi ve kombucha gibi fermente gıdalar, probiyotik ihtiyacınız için diyetinize katabileceğiniz temel besinler arasında.
Probiyotiklerin favorisi prebiyotik olan ‘inülin’i içeren besinler olarak da karahindiba, yulaf, elma, balkabağı, sarımsak, soğan ve muzu saymamız mümkün.
Sindirim enzimleri, proteinleri emilebilir amino asitlere parçalamada önemli bir rol oynar. Ananas, papaya, mango, bal ve zencefil gibi doğal sindirim enzimleri açısından zengin yiyecekleri hayatınıza dahil etmek, sindirimi ve besin emilimini iyileştirerek kolajen takviyelerinizin etkinliğini artırabilir.
COllAGEN UP ile Farkı Deneyimleyin
COllAGEN UP olarak misyonumuz, size yalnızca kullanım kolaylığı değil, aynı zamanda ürünlerimizin etkinliğini ve biyoyararlanımını pekiştiren vitaminler, mineraller ve sindirim yardımcılarıyla sentezlenen kolajen takviyeleri sunmaktır.
Öyle ki;
Öyle ki;
- Formülümüzdeki Biyoaktif Kolajen Peptitleri®, kan dolaşımına alım oranını, yani biyoyararlanımı optimize etmek adına 2kDa moleküler boyuta sahip sığır kolajenini içerir. Balık kolajeninin moleküler yapısı ise 5kDa’dır.
- Takviyelerimiz, cilt gençleştirmeden sindirim sağlığına, ihtiyaç duyduğunuz fizyolojik faydaları spesifik şekilde hedef alan peptitlerden ve içeriklerden oluşur.
- Hem Likit hem de Pro. serileri, her ürününde kolajenin sentezini ve biyoyararlanımını teşvik eden C vitamini, bakır ve çinko gibi önemli eşlikçileri bünyesinde barındırır.
- COllAGEN UP Gold ve Pro. Intense, cilt sağlığınıza ekstra katkı sağlayan Koenzim Q10, Hyaluronik Asit, Glutatyon ve Resveratrol gibi içeriklerle zenginleştirilmiştir .
- Pro. serisinin tüm formları (Pro.Dtx, Pro.Keratin, Pro.Intense), probiyotik ve prebiyotiklerin simbiyotik ilişkisini de formülüne katarak gastrointestinal sağlığınızı optimize etmeye yardımcı olur.
Ve daha niceleri…
Yaşam yolculuğunuzda zamana kaygısızca göz kırpmanıza eşlik etmemizi dilerseniz ürün sayfamızda buluşalım.